Se incarca...

6 sfaturi pentru alegerea tipului de cafea potrivita

Decizia in achizitionarea tipului de cafea ideal pe care sa il cumperi, poate fi o provocare pentru mulți consumatori de cafea. Există numeroase branduri pe piață astăzi și la fel de multe variabile, de asemenea. Ca atare, obținerea unui mic ajutor pentru alegerea tipului de cafea pe care sa il cumperi vine la îndemână. Iată câteva sfaturi despre cum să alegeți cele mai bune boabe de cafea:

1. Cunoaste-ti preferintele:

Există două categorii principale de boabe de cafea comercializate astăzi pe piață, Robusta și Arabica. Știind ce vă place va ajuta mult să alegeți ceea ce doriți. 

Tipul de cafea de tip Arabica crește în zone cu altitudine mare. Este cunoscuta pentru gustul usor acid si neted. Pe de altă parte, Robusta crește în zone de altitudine mai joasă și are un gust puternic și amar. 

Cu toate că Arabica este considerată a fi de o calitate superioara, acest fapt depinde în mare măsură de procesul de creștere și de tratamentul pe care îl primește pana la a fi transformat in bautura calda - cafea. Toate acestea nu garantează că produsul final este de cea mai bună calitate. Deci, dacă nu vreți să deveniți un expert, renunțați la îngrijorarea cu privire la tipul de boabe și concentrați-vă asupra găsirii gradului de prajire sau a mărcii care faceboabe de cafea care satisface nevoile dvs.


2. Alegeți boabele de cafea pe baza gustului preferat

Unii iubitori de cafea doresc ca prima lor ceașcă să aibă un gust delicios insa pemtru a obtine acest lucru este nevoie de teste prin incercari. Dacă preferați cafeaua care are un gust usor, care are diferite niveluri de aciditate, atunci va trebui sa alegeti boabe de cafea uscate și de culoare deschisă. Aceste boabe sunt prăjite pentru o perioadă mai scurtă, iar cafeaua care se prepară din ele nu tinde să aibă un gust amar. 

Dacă preferați să luați cafea care are un gust puternic, atunci veti dori să cumpărați boabe de cafea care au fost prăjite pentru o perioadă mai lungă de timp. Aceste boabe tind să fie strălucitoare, cu un aspect întunecat. Când se prepară, ele produc un gust îndrăzneț și amar, ducând la suprafață mai multe uleiuri de cafea.