Se incarca...

Decalcifiere DeLonghi Magnifica ESAM 4000.B

Decalcifiere espressorului este unul din cele mai importante procese de intretinere si mentenanta. Din experienta, in 80-90% din cazurile in care un aparat de cafea ajunge in service-ul nostru,principala problema este depunerea de calcar sau lipsa unei curatari adecvate a grupului infuzor si elementele conexe.
Mai jos vom prezenta in cativa pasi, cum se poate realiza decalcifierea pentru DeLonghi Magnifica ESAM 4000.B.

I. Decalcifierea

Cand se face decalcifierea?
Programul de decalcifiere trebuie rulat de fiecare data cand espressorul avertizeaza sau la maxim 2-3 luni de utilizare. In cazul in care se observa pete albe de calcar pe bazinul de apa, decalcifiere se poate face si mai des, procedeul de intrare in program fiind acelasi (indiferent daca LED-ul se aprinde intermitent sau nu).
Ce solutie sa folosesc?
Puteti folosi orice tip de solutie, indiferent de marca insa este bine sa folositi solutia oferita spre vanzare de catre acelasi producator ca si espressorul. In cazul in care producatorul nu ofera solutii anticalcar, se pot folosi orice marca de detartrant.
ATENTIE! Nu folositi niciodata otet sau sare de lamaie pentru decalcifiere. Aceste substante vor muta blocurile de calcar formate in interiorul furtunelor in boiler, fiind dificila ulterior trecerea apei prin acesta. Otetul si sarea de lamaie nu dizolva depunerile de calcar formate si afecteaza gustul cafelei dupa folosire.

De ce avem nevoie?
  • 100-200 ml de solutie decalcifiere (vezi diverse solutii mai jos sau din meniu -> Accesorii -> Decalcifiere). Se poate folosi orice ma
  • 2-3 litri de apa curata
  • un vas cu capacitate minima de 2 litri


Pasul 1.
Se conecteaza aparatul la reteaua electrica si se porneste, pana ce butoanele verzi (1 si 2 cafele) nu mai lumineaza intermitent.
Pasul 2.
Se tine apasat pe butonul de decalcifiere care palpaie/avertizeaza (pana cand LED-urile butoanelor de o cafea si 2 cafele se sting).
Pasul 3.
Se scoate bazinul de apa. Se toarna 100-200 ml de solutie pentru decalcifiere (sau 1-2 pastile). Se umple bazinul cu apa pana la nivelul "max". Introduceti inapoi bazinul de apa, umplut cu solutie + apa pana la nivelul maxim.
Pasul 4.
Asezati vasul cu capacitate de minim 2 litri sub robinetul de apa/duza de abur si rotiti de robinet/manerul de abur/apa fierbinte.
Un jet de apa va curge prin diuza. Dupa ce curge aproximativ 100-150 ml de solutie, procesul se intrerupe. In acest moment NU OPRITI  APARATUL SI NU INCHIDETI ROBINETUL DE APA.

Este normal ca procesul sa fie cu pauze pentru ca solutia sa actioneze pe instalatie. Espressorul va porni din nou pompa si va scoate solutia in transe de cate 100-200 ml de solutie pana la golirea bazinului. Dupa ce bazinul de apa atinge nivelul de "minim", veti fi avertizat prin LED-ul de lipsa apa. In acest moment, puteti roti/inchide robinetul de apa, insa nu apasati pe nici un alt buton si nu deconectati aparatul de la reteaua electrica.

Pasul 5.
Indepartati bazinul si spalati-l foarte bine de solutia anticalcar pana ce nu mai raman reziduri. Reumpleti bazinul cu apa curata si introduceti-l la loc. Aparatul va folosi aceasta apa pentru curatarea solutiei de pe sistemele interioare.
Asigurati-va ca aveti din nou vasul de apa golit, sub diuza de apa calda pentru a colecta apa care rezulta in urma curatarii.
Rotiti butonul/robinetul de apa calda pe pozitia "ON".

Pasul 6.
In acest moment, espressorul va scoate toata apa, fara pauza, prin spalarea sistemelor interioare. Dupa ce LED-ul de lipsa apa va avertizeaza, inchideti robinetul, pe pozitia "OFF", reumpleti bazinul cu apa curata si puneti-l la loc, in aparat.

LED-ul de avarie apa si avertizare decalcifiere ar trebui sa se stinga in acest moment iar espressorul iese din programul de decalcifiere si se poate refolosi pentru a prepara cafea.

Galerie foto

Produse recomandate

Decalcifiant Delonghi Ecodecalk 2 x 100 ml, DLSC200

-10%

36,00 lei

40,00 lei (-4 lei)

Adauga in cos
Vaselina Siliconica OKS 1110

-30%

28,00 lei

40,00 lei (-12 lei)

Adauga in cos
DeLonghi Ecodecalk 500 ml., DLSC 500, anticalcar

-23%

52,00 lei

67,00 lei (-15 lei)

Adauga in cos
Decalcifiant Delonghi Ecodecalk mini 100 ml, DLSC101

22,50 lei

Adauga in cos